torstai 6. lokakuuta 2011

Innolla vaalityöhön!

Eilen varmistui, että YK lähtee taivaltamaan kohti edustajistoa 22 ehdokkaan voimin. Se on hieno saavutus ensimmäiselle edarivaalikerralle! Listalla on ehdokkaita suomen, englannin, saksan ja romaanisen filologian opiskelijoista. Ehdokasluettelo ja -esittelyt paljastetaan ensi viikon alkupuolella, kun elintärkeät äänestysnumerot selviävät.

Myös muut Järjestöjen äänen vaalilistat pärjäsivät hyvin ehdokashankinnassa: Pörssi & Dumppi kasasi koko vaalien suurimman listan 50 ehdokkaallaan, ja uuden Luonnontieteilijöiden listan 35 ehdokasta on osoitus täydellisesti onnistuneesta aktivoinnista – Ylistönrinteen ehdokkaat on tähän mennessä voinut laskea yhden käden sormilla. Poikkitieteilijät kasvatti ehdokasmääräänsä edellisvaaleista (ehdokkaita nyt yhteensä 13), Pressure yrittää selvitä hajanaisella kampuksella kuudella ehdokkaallaan.

Järjestöjen aktivoiminen näyttää lisänneen kokonaisehdokasmäärää jopa kuudellakymmenellä, mikä on hyvä asia. Ehdokaslistojen kasvu saattaa merkitä myös kokonaisäänestysinnon nousua. Kehottakaa myös kavereita kertomaan kavereilleen vaaleista ja äänestämisen tärkeydestä!



Eilen pidettiin myös Järjestöjen äänen vaalistartti, jossa käytiin läpi käytännön asioita maukkaan boolilasillisen ääressä: mikä vaaleissa meitä odottaa, missä saa mainostaa jne. Agora Alfa täyttyi ääriään myöten, ja innokkaimmat jatkoivat keskustelua illan jo pimettyä Sohwilla. Kokonaisuutena hieno ilta, josta on hyvä ammentaa tulevaan vaalityöhön.

Vajaan kuukauden päästä edustajistovaalit ovat jo ohi, mutta sitä ennen ehtii varmasti tapahtua kaikenlaista. Muista, että YK on ystäväsi kampuksella!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti