lauantai 12. marraskuuta 2011

YK hamuaa hallitukseen

Vaaleista on kulunut viikko ja JYYn hallitusneuvottelut ovat alkamassa. Myös YK osallistuu neuvotteluihin osana edustajistossa enemmistön saanutta vaalirengasta ja valmistautuu tyrkyttämään ihmisiä hallitukseen. Neuvotteluista odotetaan vilkkaita, koska hallituksen koko halutaan pitää 8–9 ihmisessä ja jo edustajistoryhmiä on yksitoista.

Olemme keskustelleet hallituksen muodostamisesta muiden Järjestöjen äänen ryhmien kanssa, ja tavoitteemme ovat seuraavanlaiset:
  • Hallitukseen valittavat ihmiset ovat innokkaita ja motivoituneita tehtäväänsä, yhteistyökykyisiä sekä halukkaita toimimaan ylioppilaskunnan parhaaksi.
  • Kaikilla ryhmillä tulee olla mahdollisuus kilpailla avoimesti hallituspaikoista.
  • Emme ole sopineet hallituksen paikkajakoa etukäteen Järjestöjen äänen ryhmien kesken; ehdotamme parhaaksi näkemiämme ihmisiä niille sektoreille, joiden asiantuntijoita he ovat riippumatta muiden ryhmien tarjoamista vaihtoehdoista.
  • Päädymme neuvotteluissa parhaan ehdokkaan kannalle riippumatta siitä, minkä ryhmän tyrkky hän on. Olemme toki omiemme puolella, mutta mikäli tehtävään löytyy parempi henkilö toisesta ryhmästä, kannattamme ehdottomasti häntä.
Kuten Luonnontieteilijätkin asian ilmaisi, emme uutena ryhmänä varmastikaan ole vielä aivan täysin tietoisia kaikesta siitä, mitä JYYn ja sen hallituksen toimintaan ja käytänteisiin liittyy. Vahvuutenamme on kuitenkin se, että olemme uusi ryhmä edustajistossa; voimme olla kriittisiä hallitustyrkkyjä kohtaan ja muodostaa heistä ylioppilaskunnan parhaaksi toimivan kokoonpanon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti