keskiviikko 28. syyskuuta 2011

Teemmekö politiikkaa vai puoluepolitiikkaa?

Poliittiset nuorisojärjestöt järjestivät tiistaina tapahtuman, jossa he valtasivat yliopiston kirjaston aulan banderolleineen ja lippuineen. Tapahtuman järjestelyt jäivät ilmeisimmin vähän puolitiehen, sillä suunnitelmien mukaan paikalla olisi pitänyt olla jotain esitteitä sekä teesien lukemista, joka olisi selventänyt myös Pertti Perusopiskelijalle tempauksen ideaa. Politiikan sisäänmarssin tavoitteena oli luoda tasavertaisuutta puoluepoliittisten toimijoiden ja järjestöjen välille, minkä otamme positiivisena asiana vastaan.

Myös YK tekee politiikkaa toiminnassaan. Se on ylioppilaskuntatoiminnassa joissain tilanteissa välttämätöntä. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että ajaisimme jotain tiettyä vasemmistolaista, oikeistolaista, liberaalia tai konservatiivista näkökulmaa. Ajatuksemme lähtevät liikkeelle aivan muualta: voit olla kielten opiskelijana varma siitä, että pidämme juuri sinun puoliasi.

Ehdokkaillamme tulee varmasti olemaan monenlaisia poliittisia näkökulmia. Joku on vihreä, toinen piraatti. Kolmannella ei ole tarkkaa näkemystä siitä, mihin hän sijoittuu siinä kuuluisassa politiikan nelikentässä. Se ei kuitenkaan haittaa, koska kaikkia ajaa eteenpäin sama ajatus siitä, että JYYn tulee toimia opiskelijoiden parhaaksi. Mietimme yhdessä parhaat toimintatavat, jotka eivät ole riippuvaisia puoluepoliittisista näkökulmista. Se on meidän vahvuutemme.

Ehdokasasettelu päättyy ensi viikon keskiviikkona! Mikäli olet kiinnostunut ehdokkuudesta, ota yhteyttä vaalipäällikköömme Mari Krögeriin (mari.kroger ät jyu.fi). Lukaise myös lisää edustajiston toiminnasta P&D:n blogista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti