YK-edarin listalla oli sen toisissa edustajistovaaleissa syksyllä 2013 22 edustajaa. Ääniä kerättiin 235, mikä oikeutti neljään edustajistopaikkaan – siis yhteen enemmän kuin edelliskaudella. YK-edari teki yhteistyötä muiden puoluepoliittisesti sitoutumattomien ryhmien kanssa Järjestöjen ääni –vaalirenkaan kautta.
Vaalin tulos
Varsinaiset jäsenet
Johanna Kujanpää
Emmi Ahola
Sanni Marjanen
Taimo Halme
Varajäsenet
Katri Saariaho
Helmi Möttönen
Aino Elomäki
Marianna Kärkkäinen
Ville Hirvikoski
Anneli Tikkanen
Joni Pyöriä
Mari Kröger
Ehdokkaat
Ehdokkaiden esittelyteksteihin pääset tutustumaan täällä.
53 Ahola Emmi
54 Elomäki Aino
55 Elo-Rauta Eetu
56 Eskelinen Satu
57 Halme Taimo
58 Hirvikoski Ville
59 Korhonen Juuso
60 Kröger Mari
61 Kujanpää Johanna
62 Kärkkäinen Marianna
63 Marjanen Sanni
64 Möttönen Helmi
65 Penttilä Marianna
66 Perenkari Ira
67 Pesu Ilona
68 Pyöriä Joni
69 Saariaho Katri
70 Serova Ksenia
71 Suominen Teppo
72 Tikkanen Anneli
73 Tompuri Mika
74 Ylä-Mattila Anna-Maija
Hallitusedustus kauden 2013-2015 aikana
2015
Emmi Ahola – korkeakoulupolitiikka, kansainväliset asiat
Sanni Marjanen – järjestöt, tuutorointi, ylioppilaskylä
2014
Taimo Halme – korkeakoulupolitiikka, viestintä
Vaaliteemat
Maksuton koulutus
JYYn täytyy jatkaa maksuttoman koulutuksen puolustamista ja opintotukivaikuttamista yhteistyössä Suomen ylioppilaskuntien liiton kanssa. Suhtaudumme positiivisesti koulutusvientiin, mutta se ei saa tarkoittaa lukukausimaksuja opiskelijoille.
JYY lähemmäs opiskelijoita ja opiskelijat lähemmäs JYYtä
Kaikkien tiedekuntien ja myös yksittäisten oppiaineiden ääni tulee kuulua JYYssä. Kynnys osallistua JYYn toimintaan on monelle suuri, ja on tärkeää, ettei JYYssä vaikuttaminen edellytä aattellista kantaa tai puoluepoliittista sitoumusta. Entistä avoimempi hallinto ja parempi tiedottaminen esimerkiksi edustajiston toimista antavat opiskelijoille lisää mahdollisuuksia vaikuttaa.
Yhdessä verkossa
Hyvälaatuinen, langaton verkko koko kampukselle! Toimiva internet-yhteys mahdollistaa tehokkaan opiskelun ja tukee saavutettavuutta. Langattoman yhteyden on toimittava jokaisessa opetusrakennuksessa, jolloin myös ruuhka yliopiston tietokoneilla vähenee.
Terveelliset ja toimivat tilat sekä kampusalue
Kaikessa rakentamisessa sekä remontoinnissa täytyy ottaa huomioon opiskelijan oikeus terveeseen ja turvalliseen oppimisympäristöön. Tilaongelmien ratkaisuvaiheessa on taattava mahdollisuudet suorittaa opinnot muuten kuin pakollisella läsnäololla epäterveellisissä tiloissa. Opiskelijan äänen täytyy kuulua uudisrakennusten ja remonttien suunnittelussa, jotta opiskelijat pääsevät itse vaikuttamaan mm. uusien opiskelijatilojen ja opiskelija-asuntojen suunnitteluun. Järkevä reititys kampusalueella, riittävät pyöräparkit ja ohjeistus pyörien parkkeeraamisesta merkityille paikoille helpottavat turvallista liikkumista kampuksella.
Esteettömyys ja yhdenvertaisuus
Esteettömyys ja yhdenvertaisuus on huomioitava kaikissa rakennuksissa, järjestelmissä sekä toiminnassa. Esimerkiksi verkkosivut ovat usein esteellisiä, ja niiden käyttäminen on vaivalloista esimerkiksi opiskelijoille, joilla on näkörajoitteita. Esteettömän tapahtumapaikan valinta ja ajoissa hoidettu tiedotus mahdollistavat myös tulkin tai avustajan tarvitsevien opiskelijoiden osallistumisen. Toiminnassa tulee ottaa huomioon myös sosiaalinen esteettömyys.
Kansainvälistyminen on tärkeää
Vaihdossa suoritetut kurssit täytyy hyväksilukea entistä tarkemmin ja pyrkiä liittämään ne osaksi tutkintoa jokaisen opiskelijan kohdalla, jotta opinnoissa eteneminen ei katkea vaihdon aikana. Ulkomailla hankittu osaaminen tulee tunnustaa nykyistä paremmin.
Järjestöt pinnalla
Rahallisten avustusten lisäksi järjestöt kaipaavat lisää ohjausta ja apua. Järjestöt järjestävät oppiainekohtaisen edunvalvonnan lisäksi mm. tapahtumia ja ovat tärkeitä yhteisöllisyyden muovaajia.
JYY väylänä opiskelijajärjestöjen yhteistyössä
JYY voi konkreettisesti tukea yliopiston ainejärjestöjen ja JAMKOn alajärjestöjen yhteistyötä. Esimerkiksi JAMKOn alajärjestöjen puheenjohtajien kutsuminen JYYn ainejärjestöjen puheenjohtajien Sikariklubille saattaisi järjestötoimijat yhteen vaihtamaan kokemuksia ja suunnittelemaan keskinäistä yhteistyötä. Ainejärjestöt voivat hyödyntää osaamistaan myös järjestämällä yhteisvoimin tapahtumia JYYlle.
Ympäristön ystävä
Turhaa tulostamista on karsittava. Kaikki opiskelumateriaalit tulee olla saatavilla sähköisinä versioina ja opettajien täytyy mahdollistaa opiskelutöiden palautus sähköisenä. Yksinkertainen ohjeistus esimerkiksi valojen sammuttamisesta tyhjissä tiloissa sekä kierrätyksestä voi auttaa vähentämään ympäristön turhaa kuormittamista.
Opintopsykologi tarvitaan
Jyväskylän yliopisto on Suomen ainoa yliopisto, jossa ei ole opintopsykologia. Tarvitsemme vähintään kaksi opintopsykologia tukemaan opiskelijoita opintoihin liittyvissä asioissa. Tällä hetkellä Hyvisten ja YTHS:n mielenterveyspalveluiden välinen kuilu on liian suuri ja moni opiskelija putoaa juuri tähän välin.